22.10.2012
НА КИЇВЩИНІ ЦІНИ НА СОЦІАЛЬНІ СОРТИ ХЛІБА НЕ БУДУТЬ ЗБІЛЬШУВАТИСЯ УПРОДОВЖ НАСТУПНИХ ТРЬОХ РОКІВ
НА КИЇВЩИНІ ЦІНИ НА СОЦІАЛЬНІ СОРТИ ХЛІБА НЕ БУДУТЬ ЗБІЛЬШУВАТИСЯ УПРОДОВЖ НАСТУПНИХ ТРЬОХ РОКІВ Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час відкриття нового хлібопекарського комплексу у Васильківському районі. За словами губернатора, таку ініціативу обласне керівництво погодило ще до початку будівництва хлібозаводу, підписавши з інвесторами відповідний меморандум про співпрацю.

Сьогодні ряд пекарень закладає у вартість свого хліба до 40 відсотків адміністративних витрат. На цьому ж підприємстві адмінвитрати складають менше 8 відсотків, що є найнижчим показником в Україні, - зазначив Анатолій Йосипович. - Тобто, в кінцевому підсумку, ми матимемо можливість гарантувати людям стабільність цін на соціальні сорти хлібобулочних виробів - продукт харчування першої необхідності.
Проект будівництва Київського обласного хлібокомбінату увійшов до 50 інвестиційних та соціальних проектів, ініційованих Анатолієм Присяжнюком на початку 2012 року. Його реалізація забезпечила залучення на Київщину інвестицій в обсязі 60 мільйонів доларів США. За їх рахунок в області планується створити понад 6000 робочих місць у галузі виробництва та у спеціалізованій торговельній мережі. Вона буде налічувати більше 500 цілодобових хлібних магазинів, які забезпечуватимуть навіть найвіддаленіші населені пункти області свіжими хлібобулочними виробами.
Анатолій Присяжнюк наголосив, що реалізація цього проекту - прямий доказ дієвості державного та приватного партнерства.
Відкриття єдиного в Україні та найбільшого в Європі хлібопекарського комплексу сприятиме виконанню програми забезпечення продовольчої безпеки України та дозволить задовольнити потреби населення Києва і Київської області у високоякісному хлібі за доступними цінами. Втілення цього проекту є яскравим прикладом державного та приватного партнерства, як одного з ключових механізмів модернізації економіки, вирішення важливих соціально-економічних проблем та взаємодії держави та бізнесу, - підсумував губернатор Київщини.
Окремо присутні на відкритті гості відзначили високий технологічний рівень нового виробництва. Повний автоматизований цикл виробництва та впровадження найновіших вітчизняних та європейських технологій дає змогу випікати на підприємстві 250 тонн хлібобулочних виробів на добу.


Назад